Vitality "Belt and Road Initiative", avanoa e maua i Kenya ma Sri Lanka

I le taimi nei, o le tamaoaiga ma fefaʻatauaʻiga galulue faʻatasi a le "Belt and Road" o loʻo agaʻi i luma e faʻasaga i le tulaga ma o loʻo faʻaalia le malosi ma le malosi.O Oketopa 15, na faia ai le 2021 China Textile Industry "Belt and Road" Conference i Huzhou, Zhejiang.I lenei vaitau, o ofisa mai Kenya ma Sri Lanka matagaluega a le malo ma faʻalapotopotoga faʻapisinisi na fesoʻotaʻi e fefaʻasoaaʻi fefaʻatauaʻiga i luga ole laiga ma avanoa galulue faʻafaigaluega i totonu o fale gaosi oloa.

sa'iligalui_20211027105442

Kenya: O loʻo vaʻavaʻai atu i tupe faʻafaigaluega i le filifili uma o pisinisi ie

Faʻafetai i le "African Growth and Opportunity Act", Kenya ma isi atunuʻu i lalo o Sahara Aferika e agavaa e mafai ona fiafia e aunoa ma se faʻasoa ma leai se tiute i le maketi a Amerika.O Kenya o le fa'atauina tele lea o lavalava a Aferika i lalo o Sahara i le maketi a Amerika.Saina, o le auina atu i fafo o lavalava e tusa ma le 500 miliona tala Amerika.Ae ui i lea, o le atinaʻeina o pisinisi ie ma lavalava a Kenya e le o paleni.O le tele o le aufaipisinisi o lo'o fa'atumauina i le vaega o lavalava, ma mafua ai le 90% o ie fale ma mea fa'aoga fa'alagolago i oloa mai fafo.

I le fonotaga, na fai mai ai Dr. Moses Ikira, Faatonu o le Kenya Investment Agency, pe a teu faafaigaluega i Kenya, o le sili ona lelei o kamupani ie:

1. E mafai ona fa'aogaina se fa'asologa o filifili tau e maua ai le lava mea mata'utia.Cotton e mafai ona gaosia i Kenya, ma o le tele o mea mata e mafai ona faʻatau mai atunuu o le itulagi e pei o Uganda, Tanzania, Rwanda ma Burundi.O le lautele o le faʻatauga e mafai ona vave faʻalauteleina i le konetineta atoa o Aferika, ona ua faʻalauiloa e Kenya le Aferika Continental Free Trade Area (AfCFTA).), o le a fa'atūina se filifili fa'amautu o mea mata.

2. Felauaiga faigofie.O Kenya e lua uafu ma le tele o nofoaga autu o felauaiga, aemaise lava o se vaega tele o felauaiga.

3. Tele tagata faigaluega.O Kenya i le taimi nei e 20 miliona tagata faigaluega, ma o le tau o tagata faigaluega e na o le US$150 i le masina.O lo'o a'oa'oina lelei i latou ma e malosi fo'i a latou amio fa'apolofesa.

4. Tulaga lelei o lafoga.E le gata i le fiafia i fua fa'atatau o sone fa'atau atu i fafo, o le fale'ie, ose pisinisi autu, e na'o le tasi lea e mafai ona fiafia i se tau fa'apitoa ole eletise ole US$0.05 ile kilowatt-itula.

5. Fa'atauga manuia.Ua maeʻa feutagaiga a Kenya i luga o avanoa maketi faʻapitoa.Mai Aferika i Sasae i Angola, i le konetineta atoa o Aferika, i le Iuni a Europa, o loʻo i ai le tele o maketi.

Sri Lanka: O le fua o le auina atu i fafo o le itulagi e oʻo atu i le US $ 50 piliona

sa'iligalui_20211027105454

Sukumaran, Taitaifono o le Fono a le United Apparel Association of Sri Lanka, na faʻalauiloaina le siosiomaga o tupe teufaafaigaluega i Sri Lanka.I le taimi nei, o ie ma lavalava e auina atu i fafo e tusa ma le 47% o le aofaʻi o oloa faʻatau atu a Sri Lanka.O le malo o Sri Lanka o loʻo faʻapipiʻiina le taua tele i le pisinisi ie ma lavalava.Ona e na o le pau lea o le alamanuia e mafai ona magoto i nuu i tua, o lavalava e mafai ona aumaia ai le tele o galuega ma avanoa faigaluega i le lotoifale.O vaega uma lava ua gauai tele atu i le pisinisi lavalava i Sri Lanka.I le taimi nei, o le tele o ie o loʻo manaʻomia e le pisinisi o lavalava a Sri Lanka o loʻo faʻaulufale mai Saina, ma e naʻo le 20% o manaʻoga o pisinisi e mafai ona ausia e kamupani ie, ma i totonu o nei kamupani, o kamupani tetele o pisinisi faʻatasi na faʻavaeina e kamupani Saina ma Kamupani Sri Lanka.

E tusa ai ma le tala a Sukumaran, pe a teu faʻafaigaluega i Sri Lanka, o mea sili ona lelei o kamupani ie e aofia ai:

1. O le tulaga fa'afanua e sili atu.Teufaafaigaluega i ie i Sri Lanka e tutusa ma le teu faafaigaluega i Asia i Saute.O le tele o la'ei fa'atau atu i lenei itulagi e mafai ona o'o atu i le US$50 piliona, e aofia ai fa'atau atu i Bangladesh, Initia, Sri Lanka ma Pakisitana.O le malo o Sri Lanka ua faʻalauiloaina le tele o faiga faʻapitoa ma ua faʻatūina se paka ie.O le paka o le a tuʻuina atu uma atinaʻe sei vagana ai fale ma masini masini, e aofia ai le faʻamamaina o vai, faʻafefe vai, ma isi, e aunoa ma le faʻaleagaina o le siosiomaga ma isi faʻafitauli.

1

2. Fa'aosofiaga o lafoga.I Sri Lanka, afai e faʻafaigaluegaina tagata faigaluega mai fafo, e leai se manaʻoga e totogi lafoga a le tagata lava ia mo latou.O kamupani fou faatoa faavaeina e mafai ona fiafia e oo atu i le 10 tausaga o le vaitaimi tuusaunoaga o lafoga o tupe maua.

3. O lo'o fa'asoa fa'atasi le fale 'ie.O le fale'ie i Sri Lanka e sili atu ona tufatufaina tutusa.E tusa ma le 55% i le 60% o ie o lalaga lalaga, ae o isi o ie lalaga, e sili atu ona tutusa le tufatufaina.O isi mea fa'aoga ma teuteuga e tele lava ina aumai mai Saina, ma e tele fo'i avanoa tau atina'e i lea vaega.

4. E lelei le si'osi'omaga.E talitonu Sukumaran pe o le a teu faafaigaluega i Sri Lanka e faalagolago e le gata i le siosiomaga i Sri Lanka, ae faapea foi i luga o le eria atoa, aua o le vaalele mai Sri Lanka i Bangladesh ma Pakisitana e na o le tasi le vaiaso, ma le malaga i Initia e na o le tolu. aso.E mafai ona oo atu i le 50 piliona tala Amerika le aofa’i o la’ei a le atunu’u, lea e tele avanoa e maua ai.

5. faiga fa'avae tau fefa'ataua'iga.Ole tasi foi lea o mafuaaga ole tele o uafu a Saina e omai iinei.O Sri Lanka o se atunuu e leai se totogi e faaulufale mai ma auina atu i fafo, ma e mafai foi e kamupani ona faia "pisinisi hub" iinei, o lona uiga e mafai e tagata teu tupe teufaafaigaluega ona aumai ie iinei, teuina iinei, ona auina atu lea i se isi atunuu.O loʻo faʻatupeina e Saina Sri Lanka e fausia ai se taulaga.O tupe teufaafaigaluega na faia iinei o le a le gata ina aumaia ai faʻamanuiaga i Sri Lanka, ae faʻapea foʻi ona maua ai faʻamanuiaga i isi atunuʻu ma maua ai faʻamanuiaga tutusa.


Taimi meli: Oke-27-2021