O le atunuu pito sili ona tele i le lalolagi o lo'o fa'aulufaleina mai ai filo filo, ua matua fa'aitiitia ai ana oloa mai fafo

O le atunuu pito sili ona tele i le lalolagi e la’u mai ai filo filo, ua matua tipi ese lava ana oloa mai fafo, ma o le tele o le filo e auina atu i fafo i le lalolagi e sili ona tele e faatau atu i fafo.Ae o le a lou manatu?

O le fa'aitiitia o le mana'oga mo vulu cotton i Saina e atagia mai ai fo'i le fa'agesegese o fa'atonuga o lavalava i le lalolagi.

O se vaaiga manaia ua aliaʻe mai i le maketi ie lalolagi.O Saina, o le lalolagi aupito tele lea na fa'aulufaleina mai i le lalolagi o filo filo, na fa'aitiitia ana oloa mai fafo ma i'u ai ina auina atu i fafo le filo filo i Initia, o le lalolagi e sili ona tele le fa'atauina atu o filo filo.

ryhf (2)

O le faʻasaina a le US ma le faʻatapulaʻaina o le coronavirus i luga o le cotton mai Xinjiang, faʻapea foʻi ma le faʻalavelaveina o sapalai, na aʻafia ai foʻi le faʻaulufaleina mai o le cotton mai Saina.O oloa fa'aulufale mai a Saina na pa'u i le tusa ma le 3.5 miliona pa'u o filo filo.

E aumai e Saina le vulu mai Initia, Pakisitana, Viatename ma Uzbekistan ona e le mafai e le pisinisi vili i totonu o le atunuu ona faamalieina manaoga.O le fa'aulufaleina mai o filo i Saina i lenei tausaga, o le pito maualalo lea i totonu o le lata i le sefulu tausaga, ma o le fa'afuase'i o le fa'agesegese o le fa'aulufale mai o vulu na fa'apopoleina ai ana pa'aga i fafo, lea o lo'o taumafai e fa'atau atu isi maketi o filo filo.

Na pa'u i le $2.8 piliona le fa'aulufale mai o filo filo a Saina i masina muamua e iva o le tausaga, fa'atusatusa i le $4.3 piliona i le vaitaimi lava e tasi i le tausaga talu ai.E tutusa ma le 33.2 pasene pa'ū, e tusa ai ma faʻamaumauga a le aganuʻu a Saina.

O le fa'aitiitia o le mana'oga mo vulu cotton i Saina e atagia mai ai fo'i le fa'agesegese o fa'atonuga o lavalava i le lalolagi.O Saina o loʻo tumau pea le tele o le gaosiga o lavalava ma le faʻatau atu i fafo, e sili atu i le 30 pasene le maketi o lavalava i le lalolagi.O le fa'aogaina o vulu i isi atunu'u tetele o 'ie sa maualalo fo'i ona o le fa'aitiitia o fa'atonuga o lavalava.O lea ua mafua ai le tele o le sapalai o vulu, ma o le tele o tagata gaosi filo cotton ua faamalosia e lafoai le fa'aputuina vulu i tau i lalo ifo o tau o le gaosiga.


Taimi meli: Nov-26-2022
WhatsApp Online Chat!