Mata'ituina i fafo丨O oka na faia i le kuata lona tolu o lenei tausaga i Vietnam!

I le maeʻa ai o le aso malolo o le Spring Festival i le 2022, ua vave ona toe amata galuega a pisinisi ie Vietnamese, ma ua faʻateleina le faʻatupulaia o poloaiga i fafo;o le tele o pisinisi ie ua oo lava ina oka mo le kuata lona tolu o lenei tausaga.

Garment 10 Joint Stock Company o se tasi o pisinisi ie ma lavalava o le a amata gaosiga ia Fepuari 7 pe a maeʻa le Tausaga Fou a Saina 2022.

Na taʻua e Than Duc Viet, pule sili o le Garment 10 Joint Stock Company, ina ua maeʻa le Spring Festival, e sili atu i le 90% o tagata faigaluega ua toe amata galuega, ma o le toe amataina o falegaosimea ua oʻo lava i le 100%.E le pei o le taimi ua tuanaʻi, o le fale ie ma lavalava e masani lava ona itiiti ni avanoa faigaluega pe a maeʻa le Spring Festival, ae o le tausaga nei o le Garment 10 ua faʻatupulaia e tusa ma le 15% pe a faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le 2021.

1

Na faailoa e Than Duc Viet o poloaiga na sainia i le aso 10 o Me i le tausaga na tea nei ua tuuina atu seia oo i le faaiuga o le kuata lona lua o le 2022. E oo lava i oloa autu e pei o ofutino ma ofutino, ina ua mavae le 15 masina o le nofonofo.o le poloaiga o loʻo iai nei ua tuʻuina atu seʻia oʻo i le faaiuga o le kuata lona tolu o le 2022.

O le tulaga lava lea e tasi na faʻaalia foi i le kamupani Z76 o le General Directorate of Defense Industry a le Matagaluega o le National Defense of Vietnam.Na ta‘ua e Pham Anh Tuan, le faatonu o le kamupani, talu mai le aso lona lima o le tausaga fou, ua amata ai le gaosiga o le kamupani ma o le 100% o ana tagata faigaluega ua toe amata galuega.O lona uiga,ua maua e le kamupani poloaiga seia oo i le kuata lona tolu o le 2022.

E tutusa foi le moni o le Huong Sen Group Co., Ltd., o lona sui pule sili o Do Van Ve na faʻasoa le tulaga lelei o le faʻatau atu o ie ma lavalava i le 2022:ua amata ona matou gaosiga ia Fepuari 6, 2022,ma le fua faatatau toe amata e 100%;o loʻo tausisia e le kamupani faiga faʻamaʻi puipuia, ma o tagata faigaluega e vaevaeina i le 3 sifi gaosiga.Talu mai le amataga o le tausaga, ua auina atu e le kamupani 5 kapoti o oloa i Korea i Saute, Saina ma isi atunuu.

LeTien Truong, le taʻitaʻifono o le Vietnam National Textile and Apparel Group (VINATEX), na fai mai i le 2022, VINATEX na faʻatulagaina le faʻatupulaia o le maualuga o le sili atu i le 8%, lea e tatau ona oʻo atu i le 20-25%.

I le 2021, o le tupe faʻatasi a le VInatex na ausia le maualuga o le VND 1,446 piliona mo le taimi muamua, 2.5 taimi i le 2020 ma le 1.9 taimi i le 2019 (aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi COVID-19).

2

E le gata i lea, o loʻo faʻaititia pea le tau o logistics.I le taimi nei, o tau o le logistics e tusa ma le 9.3% o le tau o oloa ie.Fai mai le isi Le Tien Truong: Talu ai o le gaosiga o ie ma lavalava e masani ma e le tutusa le tufatufaina i masina uma, o le numera o itula ovataimi i le masina e tatau ona fetuutuunai fetuutuunai.

E tusa ai ma le tulaga lautele o le auina atu i fafo o pisinisi ie ma lavalava, o le Vietnam Textile and Apparel Association (VITAS) o loʻo vaʻaia se tulaga lelei i lenei tausaga, ona ua toe tatalaina maketi tetele e pei o le Iunaite Setete ma Europa.

“Taimi o Pisinisi”:

Ua matua alagatatau lava ona maua e Vietnam le igoa o le “Taka Fou a Asia”

O le mekasini a Singapore's Business Times talu ai nei na lomia ai se tala e valoia ai e faapea i le 2022, le Tausaga o le Tiger, Vietnam o le a faatuina lona tulaga o le "taika fou i Asia" ma ausia ai le manuia manuia.

O loʻo taʻua e le tusiga le iloiloga a le Faletupe a le Lalolagi (WB) o Vietnam o loʻo avea nei ma se tasi o atunuʻu sili ona malosi ma atinaʻe i Asia i Sasaʻe.O loʻo toe faʻaleleia le Vietnam mai le faʻamaʻi COVID-19, ma o le a faʻavavevave lenei faiga i le 2022. O le au suʻesuʻe mai le DBS Bank (DBS) a Sigapoa na valoia o le GDP a Vietnam e faʻamoemoe e faʻatupulaia i le 8% i le 2022.

I le taimi lava e tasi, o loʻo valoia e le International Monetary Fund (IMF) o le a siitia le fua faatatau o le GDP a Vietnam mai le tulaga ono i le Asosi a Malo Asia i Sautesasae (ASEAN) i lenei tausaga i le tulaga tolu pe a maeʻa Indonesia ma Thailand.O le numera o vasega ogatotonu ma sili-mauoa ua vave ona faateleina.


Taimi meli: Mati-02-2022