I le 2021, o le a oʻo atu i le 39 piliona tala Amerika le faʻatau atu o ie ma lavalava a Vietnam?

I nai aso talu ai, na taʻua ai e Nguyen Jinchang, sui taʻitaʻifono o le Vietnam Textile and Apparel Association, o le 2020 o le tausaga muamua lea na oʻo ai le faʻatauina atu o ie ma lavalava a Vietnam i se faʻatupulaia le lelei o le 10.5% i le 25 tausaga.O le aofaʻi o oloa auina atu i fafo e naʻo le 35 piliona tala Amerika, o se faʻaititia o le 4 piliona tala Amerika mai le 39 piliona tala Amerika i le 2019. , o le pa'u atoa o le 22%, o le pa'u o tagata tauva ta'itasi e masani lava 15%-20%, ma o nisi ua oʻo lava i le paʻu i le 30% ona o le faʻavae faʻavae., e le'i pa'u tele le fa'atauina atu o ie ma lavalava a Vietnam.

信图片_20201231142753

Ona o le leai o se faʻaesea ma le faʻamalologa o gaosiga i le 2020, o Vietnam o loʻo i ai i le pito i luga 5 ie ma lavalava faʻatau atu i le lalolagi.O le mafuaaga sili foi lea e fesoasoani ai i Vietnam ie ma lavalava e auina atu i fafo ina ia tumau i luga o le 5 pito i luga o oloa auina atu i fafo e ui i le paʻu tele o lavalava i fafo.

I le lipoti a McKenzy (mc kenzy) na lomia i le aso 4 o Tesema, na faailoa mai ai o le tupe mama a le lalolagi ie ma lavalava pisinisi o le a paʻu i le 93% i le 2020. E silia ma le 10 taʻutaʻua taʻutaʻua faʻailoga ma sapalai filifili i le Iunaite Setete. ua gau, ma ua tusa ma le 20% le sapalai o lavalava a le atunuu.E sefulu afe tagata e leai ni galuega.I le taimi lava e tasi, talu ai e leʻi faʻalavelaveina le gaosiga, o loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o le maketi o le ie ma lavalava a Vietnam, e oʻo atu i le maualuga o le 20% o le maketi a Amerika mo le taimi muamua, ma sa nofoia le tulaga muamua mo le tele o masina. .

Faatasi ai ma le faʻamalosia o maliega tau fefaʻatauaʻiga saoloto e 13, e aofia ai le EVFTA, e ui lava e leʻi lava e faʻafetaui ai le paʻu, ae sa latou faia foi se sao taua i le faʻaitiitia o poloaiga.

E tusa ai ma faʻamatalaga, o le maketi ie ma lavalava e mafai ona toe foʻi i le 2019 tulaga i le amataga o le kuata lona lua o le 2022 ma le kuata lona fa o le 2023 i le lata mai.O le mea lea, i le 2021, o le maileia i le faʻamaʻi o le a avea pea ma tausaga faigata ma le mautinoa.Le tele o uiga fou o le sapalai filifili ua aliaʻe mai, faʻamalosia kamupani ie ma lavalava e fetuutuunai le mafaufau.

Muamua o le galu o le faʻaititia o tau ua faʻatumuina le maketi, ma o oloa ma sitaili faigofie ua suia ai faiga.Ua mafua ai foi ona ova le malosi i le tasi itu, ma le le lava o gafatia fou i le tasi itu, faateleina le faatauina atu i luga o le initaneti ma faaitiitia sootaga vavalalata.

1

I le vaʻai atu i nei uiga maketi, o le sini maualuga a Vietnam's textile and clothing industry i le 2021 o le 39 piliona US tala, o le 9 masina i le 2 tausaga le vave nai lo le maketi lautele.A fa'atusatusa i le maualuga o lo'o fa'atatau i ai, o le fa'amoemoe lautele e 38 piliona tala Amerika o lo'o fa'atau atu i fafo, ona o lo'o mana'omia pea e le pisinisi ie ma lavalava le lagolago a le malo i le fa'amautuina o le tamaoaiga, faiga fa'avae tau tupe, ma tului.

O Tesema 30, e tusa ai ma le Vietnam News Agency, o sui faʻatagaina (amepasa) o le Vietnamese ma le malo o Peretania na sainia aloaia le Vietnam-UK Free Trade Agreement (UKVFTA) i Lonetona, UK.  I le taimi muamua, i le aso 11 o Tesema, 2020, na sainia ai e le Minisita o Alamanuia ma Fefaʻatauaʻiga a Vietnam Chen Junying ma le Failautusi a Peretania o Fefaʻatauaʻiga Faʻavaomalo Liz Truss se faʻamatalaga o le malamalama e faʻauʻu ai le feutagaiga o le UKVFTA maliega, faʻavaeina le faavae mo taualumaga faaletulafono talafeagai mo le aloaia. sainia o atunuu e lua.

I le taimi nei, o loʻo faanatinati atu itu e lua e faʻamaeʻa taualumaga talafeagai i totonu o le atunuʻu e tusa ai ma tulafono ma tulafono a o latou atunuʻu, faʻamautinoa o le a faʻatinoina vave le maliega mai le 23:00 i le aso 31 o Tesema, 2020.

I le tulaga o le toesea aloaia a Peretania mai le EU ma le faaiuga o le vaitaimi o suiga ina ua maeʻa le tuʻuina atu o le EU (Tesema 31, 2020), o le sainia o le UKVFTA maliega o le a mautinoa ai o le a le faʻalavelaveina fefaʻatauaʻiga i le va o Vietnam ma Peretania. ina ua uma le vaitaimi o suiga.

O le maliega a le UKVFTA e le gata e tatalaina ai fefaʻatauaʻiga i oloa ma auaunaga, ae o loʻo aofia ai foi le tele o isi mea taua, e pei o le tuputupu aʻe lanu meamata ma atinaʻe gafataulimaina.

O Peretania o le lona tolu o pa'aga fefa'ataua'iga a Vietnam i Europa.E tusa ai ma fuainumera mai le General Administration of Customs of Vietnam, i le 2019, o le aofaʻi o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo i le va o atunuu e lua na oʻo atu i le 6.6 piliona tala Amerika, lea o oloa auina atu i fafo na oʻo atu i le 5.8 piliona tala Amerika ma oloa faaulufale mai na oʻo atu i le 857 miliona tala Amerika.I le vaitaimi mai le 2011 i le 2019, o le averesi o le tuputupu aʻe faaletausaga o le aofaʻi o oloa faʻaulufale mai ma fafo atu o Vietnam ma Peretania e 12.1%, lea na maualuga atu nai lo le fua faatatau faaletausaga a Vietnam o le 10%.

3

O oloa autu o loʻo faʻatau atu e Vietnam i Peretania e aofia ai telefoni feaveaʻi ma a latou vaega faʻaalu, ie ma lavalava, seevae, oloa vai, fafie ma fafie, komepiuta ma vaega, cashew nuts, kofe, pepa, ma isi. masini, masini, vaila'au, sila, ma vaila'au.O oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo i le va o atunuu e lua e felagolagomai nai lo le faatauva.

O oloa fa'aulufale mai a Peretania i tausaga ta'itasi e lata i le US$700 piliona, ma o le aofa'i o oloa fa'atau atu a Vietnam i Peretania e na'o le 1%.O le mea lea, o loʻo i ai pea le tele o avanoa mo oloa Vietnamese e tupu ai i le maketi a Peretania.

A maeʻa Brexit, o faʻamanuiaga e aumai e le "Vietnam-EU Free Trade Agreement" (EVFTA) o le a le faʻaaogaina i le maketi a Peretania.O le mea lea, o le sainia o se maliega tau fefa'ataua'iga saoloto e lua o le a fausia ai tulaga talafeagai mo le faʻalauiloaina o suiga, tatalaina o maketi ma faʻatautaia fefaʻatauaʻiga i luga o le faʻavae o le mauaina o taunuuga lelei o feutagaiga EVFTA.

Na taʻua e le Matagaluega o Alamanuia ma Fefaʻatauaʻiga a Vietnam o nisi o oloa e mafai ona faʻatupulaia le faʻatau atu i fafo i le maketi a Peretania e aofia ai ie ma lavalava.I le 2019, o Peretania e masani ona faʻaulufale mai ie ma lavalava mai Vietnam.E ui lava o Saina e sili ona tele sea maketi i le maketi a Peretania, o ie ma lavalava e auina atu i fafo i Peretania ua paʻu i le 8% i le lima tausaga talu ai.E le gata i Saina, Bangladesh, Cambodia ma Pakisitana e auina atu foi ie ma lavalava i Peretania.O nei atunuu e sili atu le lelei i Vietnam i tulaga tau lafoga.O le mea lea, o le maliega tau fefaʻatauaʻiga saoloto i le va o Vietnam ma Peretania o le a aumaia ai tau faʻapitoa, lea o le a fesoasoani i oloa Vietnamese e maua ai se tauvaga faʻatauvaʻa ma isi tagata tauva.


Taimi meli: Tes-31-2020