O le a le mea o loʻo manaʻomia e le Bangladesh BTMA Association mai le pisinisi ie i le tala o le tupe a sau?

BTMA valaau mo le aveesea o le 7.5% VAT i otaota RMGiema le 15% VAT i alava toe fa'aaogaina.Na manaʻomia foʻi le faʻatumauina o lafoga lafoga a kamupani mo pisinisi ie e le suia seia oʻo i le 2030.

Mohammad Ali Khokon, peresitene o le Bangladesh Textile Mills Association (BTMA), na manaʻomia le fua faatatau o lafoga a kamupani mole pisinisi ie ma lavalavaia tausia.

Fai mai a ia, pe a fua i le taua o tupe maua mai fafo, o le fua faatatau o lafoga e faʻatatau i oloa auina atu i fafo mai pisinisi ie ma lavalava e tatau ona faʻaititia i le 0.50% mai le 1% muamua.Ole fua faatatau ole lafoga e tatau ona fa'atumauina mo le isi 5 tausaga.Talu ai o lo'o feagai le pisinisi ie ma lavalava i le taimi nei i le tele o fa'afitauli, e aofia ai le fa'aletonu o tala, le sapalai o le suauu e le o'o i le tulaga lelei, ma le fa'aletonu o le si'itia o tului.
Na ia saunoa e uiga i nei mea i se faamatalaga tusitusia na tuuina atu i le fonotaga soofaatasi a le au tusitala na faia e le GMEA ma le GMEA i le fuafuaga o le paketi a le atunuu mo le tausaga faaletupe 2024-25 i le Aso Toonai (Iuni 8).

Fai mai le Peresetene o le GMEA Khokon, o le GMEA o se fa'alapotopotoga o le fale gaosi oloa muamua.O loʻo matou galulue e faʻamalosia fefaʻatauaʻiga faʻatau atu o lavalava ua saunia, faʻavasega oloa, suʻesuʻe maketi fou ma atiaʻe pisinisi ie ma lavalava.O fale vili, lalaga ma vali ma fa'auma a le GMEA o lo'o faia foi se sao taua e ala i le sapalai atu.vulu ma iei le atunu'u ua uma ona fa'aofuofu lavalava.

Na ia fai mai sa matou nonofo faatasi ma taʻitaʻi o asosi e tolu o pisinisi ie ma lavalava.Matou te talitonu ina ia mafai ona siitia le maketi o oloa auina atu i fafo i le $100 piliona, e tatau ona faia nisi o faiga i pisinisi ie ma lavalava.E pei ona e silafia, o le aoina o lapisi lavalava (jhut) e fa'atatau i le 7.5% VAT ma le tu'uina atu o alava e maua mai ai e noatia i le 15% VAT.
Fai mai a ia, e tusa ai ma a tatou faʻatusatusaga, 1.2 piliona kilokalama o vulu e mafai ona gaosia i tausaga taʻitasi mai lenei jhut.O le mafuaaga lena ou te matua manaʻomia ai le aveese o le VAT mai le pisinisi.

I le saunoaga a le taitaifono o le BTMA i le fonotaga a le au tusitala, na unaʻia ai foi e le taitaifono o le BTMA le aveesea o le 5% VAT i fibre fai a tagata, 5% lafoga muamua i alava liusuavai ma le tuueseeseina o le 5% o le lafoga o tupe maua muamua ma le tausia o pusaaisa e avea ma masini tetele ma tuuina atu le 1% fale faʻaulufale mai. muamua.

Na ia mana'omia fo'i le fa'aulufale mai o vaega e fa'aaogaina i fa'atauga fa'aeletoroni mo fale gaosi 'ie ma aveese le 200% i le 400% fa'asalaga mo le sese HS code o oloa fa'aulufale mai.


Taimi meli: Iuni-15-2024
WhatsApp Online Chat!