O ie ma lavalava a Initia na auina atu i fafo e $35.5 piliona, i luga 1%

O oloa auina atu i fafo ma lavalava a Initia, e aofia ai meataulima, na siitia i le 1% i le Rs 2.97 lakh crore (US$ 35.5 piliona) i le FY24, faatasi ai ma lavalava ua saunia e maua ai le tele o sea i le 41%.
O lo'o feagai le alamanuia ma lu'itau e pei o le la'ititi o le fa'agaioiga, tu'ufa'atasiga o gaosiga, maualuga tau femalagaiga ma le fa'alagolago i masini fa'aulufale mai.

O ie ma lavalava auina atu i fafo a Initia, e aofia ai mea taulima, na siitia i le 1% i le Rs 2.97 lakh crore (US $ 35.5 piliona) i le tupe 2023-24 (FY24), e tusa ai ma le Suʻesuʻega o le Tamaoaiga na tuʻuina atu i aso nei e le Matagaluega o Tupe.
O lavalava ua saunia na maua le tele o sea i le 41%, fa'atasi ai ma le auina atu i fafo o le Rs 1.2 lakh crore (US$ 14.34 piliona), sosoo ai ma le cotton textiles (34%) ma le tagata (14%).
O le pepa su'esu'e o lo'o fa'ailoa mai ai le aofa'i o oloa fa'ale-lotoifale (GDP) a Initia i le 6.5%-7% i le FY25.
O le lipoti o loʻo faʻaalia ai le tele o luʻitau o loʻo feagai ma pisinisi ie ma lavalava.

Fafaga Fafaga

Talu ai o le tele o le atunuʻu o loʻo gaosia ie ma lavalava e sau mai pisinisi laiti, laʻititi ma feololo (MSMEs), lea e sili atu i le 80% o pisinisi, ma o le averesi o gaioiga e laʻititi laʻititi, o le lelei ma le tamaoaiga o fua faʻatatau. o gaosiga tetele fa'aonaponei e fa'atapula'aina.
O le natura malepelepe o fale gaosi oloa a Initia, ma mea mataʻutia e masani ona maua mai i Maharashtra, Gujarat ma Tamil Nadu, ae o loʻo faʻatumauina le malosi o le milo i setete i saute, faʻateleina le tau o felauaiga ma tuai.
O isi itu, e pei o le faalagolago tele o Initia i masini faaulufale mai (sei vagana ai le vaega vili), o le le lava o tagata faigaluega tomai ma tekinolosi ua le toe aoga, o ni mea taua foi.


Taimi meli: Iul-29-2024
WhatsApp Online Chat!